GrowWork Education

Voorkomen van en omgaan met verbale agressie

In deze 1,5 daagse training wordt aan deelnemers geleerd om verschillende soorten agressie te onderscheiden en vervolgens de bijbehorende interventie in te zetten. Er wordt ingegaan op je houding tijdens verbaal agressieve situaties met cliënten, mantelzorgers, familieleden of bezoekers.

De ladder van escalatie wordt behandeld, waarbij de mate van de te hanteren agressie oploopt. In deze methode gaan we ervan uit dat de medewerkers opkomende agressie kunnen ombuigen door het toepassen van de-escalerende vaardigheden behorende bij een begripvolle maar ook begrenzende attitude. Tijdens deze 1,5 daagse training wordt geoefend middels rollenspellen met een professionele trainingsacteur en gewerkt met actuele casuïstiek van de deelnemers zelf. Tijdens het terugkomdagdeel wordt de kennis van het ABC-model opgefrist en wordt besproken in hoeverre het model werd toegepast in de praktijk.

GEINTERESSEERD? Deze training is enkel incompany af te nemen en mogelijk voor groepen van 7-10 deelnemers. Benieuwd naar de mogelijkheden, prijzen en beschikbare data? Laat dan je gegevens achter via het contactformulier.

Resultaat

Na afloop van de training herken je de verschillende soorten van agressie zoals frustratie en instrumentele agressie. Je weet hoe te handelen om vormen van agressie te de-escaleren en je krijgt inzicht in houding en gedrag tijdens verbaal agressieve situaties.

Vereiste voorkennis

Geen

Doelgroep

MBO/ HBO Verpleegkundigen
Tevens is deze training ook zeer geschikt voor medewerkers binnen het zorgteam die te maken hebben met cliënten en/of familie en mantelzorgers.

Startmomenten

Voor deze opleiding zijn nog geen nieuwe data bekend. Wel interesse? Klik op de knop reserveren en we informeren je over het eerstvolgende startmoment. Reserveren
<< Terug naar opleidingenoverzicht

Aanraders