GrowWork Education

Versterken eigen regie voor en door medewerkers thuiszorg

Zorg thuis verschuift van ‘directe zorg leveren’ naar ‘de regie steeds meer bij de cliënt leggen’. Dit houdt in: het onderzoeken van de huidige mogelijkheden in eigen regie, deze versterken en handelen als je signaleert dat de eigen regie afneemt.
Kernactiviteiten zijn vraaggericht werken en het inzetten van de omgeving van de cliënt, aanpassingen of hulpmiddelen.
Om meer en meer uit te gaan van de eigen regie bij de cliënt, is het belangrijk dat je als thuiszorgmedewerker jezelf ook bewust bent hoe eigen regie een rol speelt bij je eigen functioneren.
 
Tijdens deze opleiding van 3 dagdelen wordt ingegaan op het vergroten van de eigen rol binnen het kwaliteitskader en normenkader van de thuiszorg.
Je leert hoe positieve gezondheid bij de cliënt bevorderd kan worden en hoe verschillende manieren van communiceren hierbij kunnen helpen.

Daarnaast wordt ingegaan op het gebruik van Omaha system bij het rapporteren, zodat een gezamenlijk taalgebruik binnen de gehele thuiszorgorganisatie ontstaat. 

Trainingsdata:
Locatie Amsterdam:
– Ochtend: Op dit moment hebben wij geen overzicht van de trainingsdata. Bij interesse dit graag aangeven via het contactformulier
– Middag: Op dit moment hebben wij geen overzicht van de trainingsdata. Bij interesse dit graag aangeven via via het contactformulier

Resultaat

Na afloop van deze opleiding ben je in staat om de eigen regie van de cliënt te onderzoeken en te versterken en hierover op positieve wijze te communiceren met de cliënt, wijkverpleegkundige, mantelzorgers en andere betrokkenen.

Vereiste voorkennis

Geen

Doelgroep

Medewerkers thuiszorg niveau 2 en 3

Startmomenten

Voor deze opleiding zijn nog geen nieuwe data bekend. Wel interesse? Klik op de knop reserveren en we informeren je over het eerstvolgende startmoment. Reserveren
<< Terug naar opleidingenoverzicht

Aanraders