GrowWork Education

Masterclass Deep Democracy

Masterclass Deep Democracy: Werken met Zorgteams

Wat doen mensen als ze langdurig niet gezien – niet gehoord – en niet gewaardeerd worden? Saboteren! We doen het allemaal en zo heeft iedereen zijn eigen favoriete sabotagegedrag. De vraag is of je daar vanuit je leiderschap en/of je rol als teamcoach met een beetje humor naar kunt kijken en zo de ‘wijsheid’ achter het gedrag kunt achterhalen en gebruiken. Sabotagegedrag bevat namelijk veel informatie!
Deep Democracy biedt een scala aan tools om het eerlijke en vaak lastige gesprek met elkaar te voeren en zo alle stemmen te horen. In de 2-daagse masterclass van GrowWork ga jij direct aan de slag met deze tools!

Deep Democracy is een besluitvormingsmethode die je in kunt zetten om duurzame besluiten te nemen. Het legt de onderstroom bloot en geeft inzicht in hardnekkige patronen binnen teams die verandering en groei belemmeren en veel negatieve energie kosten.
Het legt impliciete machtsverhoudingen bloot en zet systemen weer in beweging.

Tijdens deze 2-daagse masterclass kijk je met een heel andere blik naar weerstand en sabotagegedrag in jouw teams waardoor er ruimte komt om te bespreken wat besproken moet worden en de positieve energie weer gaat stromen.

Je leert je eigen sabotagegedrag en dat van anderen herkennen en benutten, gedoe organiseren en conflict faciliteren, de waarde van weerstand inzetten, verwarrende communicatie bespreekbaar maken, de macht van macht zien en nog zoveel meer….!

De training is gepland op de volgende data:
Locatie Den Bosch: 14 maart 2022 en 15 april 2022

Resultaat

Na afloop van de 2-daagse masterclass ben je in staat om: Gezamenlijk Duurzame besluiten te nemen met waardering voor elkaars verschillen Verwarrende communicatie bespreekbaar te maken Sabotagegedrag te herkennen, begrijpen en benutten om de samenwerking te verbeteren Uitspreken- aanspreken en afspreken binnen teams te activeren Onderstroom in teams zichtbaar en bespreekbaar te maken Impliciete machtsverhoudingen te onderzoeken en in kaart te brengen (zie de macht van macht) Diverse tools van Deep Democracy te gebruiken

Vereiste voorkennis

Ervaring in het werken met zorgteams

Doelgroep

Verpleegkundigen niveau 5 en 6 Kwaliteitsverpleegkundigen Teamcoaches Teamleiders Managers

Startmomenten

Datum

Locatie

14 maart 2022 Den Bosch Inschrijven
<< Terug naar opleidingenoverzicht