GrowWork Education

Hoe werkt het zorgstelsel (met verdieping op ZVW en WLZ)

Om succesvol invulling te kunnen geven aan jouw rol als professional bij een zorgverzekeraar of zorggerelateerde overheid (zoals bijvoorbeeld het CIZ), is basiskennis van de werking van het zorgstelsel, de zorgverzekeringsmarkt en de organisatie van zorgverzekeraars/zorgkantoren een belangrijke voorwaarde. Wat houdt gereguleerde marktwerking in? Welke wetgeving is relevant? Wat is het verschil tussen zorgverzekeraars en zorgkantoren? Hoe zijn zorgverzekeraars georganiseerd? Welke ontwikkelingen spelen in de zorgverzekeringsmarkt en wat betekent dat voor de (door)ontwikkeling van zorgverzekeraars en voor de functies en competenties van professionals die daar werkzaam zijn? Dit zijn vragen die in de training aan bod komen. Daarnaast zoomen we dieper in op een aantal relevante onderwerpen waarmee waarschijnlijk in je werk te maken zult krijgen, zoals indicatiestelling, verschillende leveringsvormen (PGB/ ZIN), Zorgbeschrijvingen en Zorgovereenkomsten.

Resultaat

Na afloop van de training heb je een beter begrip van de politieke, beleidsmatige en financiële aspecten die een rol spelen binnen het zorgstelsel. Je hebt meer gevoel bij de dynamiek en het krachtenspel, de werkwijze en organisatie van zorgverzekeraars. Daarnaast heb je kennis van een aantal basisonderwerpen die je concreet in je werk bij een zorgverzekeraar en een zorggerelateerde overheid kunt tegenkomen.

Doelgroep

Young professionals en professionals met een zorggerelateerde HBO of WO opleiding (denk aan fysiotherapie, ergotherapie, pedagogiek, (toegepaste) psychologie, gezondheidswetenschappen, geneeskunde, MWD, SPH, HBO-V, etc) die net werkzaam zijn of gaan starten bij zorgverzekeraars of zorggerelateerde overheden in rollen zoals bijvoorbeeld klantmanager, casemanager, medewerker zorgkantoor, (senior) medewerker machtiging, zorgadviseur, medewerker huisbezoeken, beoordelaar, onderzoeker, medisch adviseur.

Cursus data

Voor deze opleiding zijn nog geen nieuwe data bekend. Wel interesse? Klik op de knop reserveren en we informeren je over het eerstvolgende startmoment. Reserveren
<< Terug naar opleidingenoverzicht