GrowWork Education

7-daagse post-hbo opleiding kwaliteitsverpleegkundige

De zorg verandert en wordt steeds complexer. Als verpleegkundige kom je in je afwisselende functie voor verschillende uitdagingen te staan. Je bent verantwoordelijk voor doelmatige, persoonsgerichte en veilige zorg aan de cliënt. Maar net zo belangrijk is de taak om optimale condities te creëren om deze zorg samen met je team, de cliënt en zijn steunsysteem waar te maken. Als kwaliteitsverpleegkundige ben je aanjager, verpleegkundig leider én coach in één. Wil jij je na je hbo-opleiding verder verdiepen in hoe je deze uitdagingen in de zorg kunt aanpakken? Met onze post-hbo opleiding kwaliteitsverpleegkundige ontwikkel jij je verder en blink je nog meer uit in je werk.

Tijdens de post-hbo opleiding kwaliteitsverpleegkundige leer je over kwaliteit van zorg en hoe je teamoverstijgend en organisatiebreed kwaliteitsverbetering kunt toepassen. Hierbij staan preventie, persoonsgericht werken en eigen regie centraal. Je leert hoe je jouw collega’s individueel en in teams kunt coachen in hun dagelijkse werkzaamheden en hoe je veranderingen effectief en efficiënt toepast. Op de vierde of vijfde dag van deze opleiding wordt je opgedane kennis toegepast in een rollenspel met een trainingsacteur. Met de post-hbo opleiding kwaliteitsverpleegkundige ontwikkel jij je als zorgprofessional tot excellerende kwaliteitsverpleegkundige.

Het opleidingsprogramma bestaat in totaal uit 7 opleidingsdagen.

Dag 1 – 2: Kwaliteit van zorg (2 dagen)
Dag 3: Van persoonlijk naar verpleegkundig leiderschap (1 dag)
Dag 4 – 6: Coachende vaardigheden (3 dagen) 
Dag 7: Veranderen en weerstand (1 dag)

Locatie Amsterdam: start opleiding 9 mei 2023 – 20 december 2023
Dag 1: Kwaliteit van zorg (inleiding): 9 mei 2023
Dag 2: Kwaliteit van zorg (ontwikkelingen in de zorg): 7 juni 2023
Dag 3: Van persoonlijk naar verpleegkundig leiderschap: 12 september 2023
Dag 4: Coachende vaardigheden, ik en de ander: 11 oktober 2023
Dag 5: Coachende vaardigehden, ik en het team: 7 november 2023
Dag 6: Coachende vaardigheden: 28 november 2023
Dag 7: Veranderen en weerstand: 20 december 2023

Doelgroep

Verpleegkundigen niveau 5 en 6

Coaching

Individueel coachingspakket Naast de opleidingsmodules kan een individueel coachingspakket worden ingezet. Dit coachingspakket bestaat uit: - Intakegesprek met de coach rond de start van de opleiding; de coach neemt vanzelf contact met je op. - Persoonlijkheidstest en een POP-gesprek, waar gewenst met een vertegenwoordiger van je eigen organisatie erbij bijvoorbeeld je leidinggevende. - Een afrondend gesprek, waar gewenst met een vertegenwoordiger van je eigen organisatie erbij bijvoorbeeld je leidinggevende. Het coachingspakket is gericht op persoonlijke reflectie op jouw rolontwikkelpunten en het versterken van je kwaliteiten en mogelijkheden. Door je leidinggevende/interne begeleider bij het eerste en laatste gesprek te betrekken, beïnvloed je direct de context waarin je je wilt ontwikkelen. In de praktijk blijkt de combinatie van opleidingsdagen en het individuele coachingspakket zeer effectief om de door jou gewenste rolontwikkeling te realiseren. De meerprijs voor het individuele coachingspakket is € 1.300,-. Indien je gebruik wil maken van het coachingspakket, noteer dit dan in het aanmeldformulier bij het opmerkingenveld.

Startmomenten

Datum

Locatie

9 mei 2023 Amsterdam Inschrijven
<< Terug naar opleidingenoverzicht

Aanraders