Verpleegkundigen die de wijkverpleging vorm moeten geven zijn schaars. Zowel niveau 4 als 5. Bovendien hebben veel organisaties moeite met de invoer van zelforganisatie. 

De in 2017 ingevoerde bekostiging van wijkverpleging maakt het er niet makkelijker op. Er wordt veel meer afgerekend op uitkomsten van zorg terwijl de meeste organisaties nog zijn ingericht op productie draaien. Dat heeft ook gevolgen voor de wijkverpleging. Hoe optimaliseert u de organisatie daarvan?

Wijkverpleegkundigen en verpleegkundigen in de wijk

Doordat de nadruk in de wijkverpleging meer op inhoud en structuur is komen te liggen en door de veranderde eisen vanuit de wetgeving, hebben veel instellingen een gebrek aan mensen. Bij GrowWork kunt u terecht voor vaste en tijdelijke zorgprofessionals. Wij werken met projectcontracten en deta-vast contracten. Onze mensen kunnen het verschil maken in kwaliteitsvraagstukken, coaching on the job en implementatie van verbetertrajecten op het gebied van bijvoorbeeld het elektronisch cliënten dossier.

Ook kunnen ze uw team weer op formatie brengen, of medewerkers vervangen bij ziekte- of zwangerschapsverlof. GrowWork beschikt over enthousiaste projectverpleegkundigen die bij verschillende opdrachtgevers opdrachten verrichten op diverse aandachtsgebieden. De opgedane ervaring en kennis nemen ze mee naar hun volgende opdrachten.

Opleiding en ontwikkeling

Met de rolontwikkelingsprogramma’s ‘Wijkverpleegkundige, Regisseur van wijkzorg’ en ‘Verpleegkundigen in de wijk’ verzorgt GrowWork de ontwikkeling van nieuwe zorgprofessionals.

Door ons unieke rolontwikkelingsprogramma kunnen we professionals extra begeleiden zodat ze echt meerwaarde kunnen brengen en excelleren in hun rol. Ze snappen hun rol, handelen hiernaar en borgen hiermee de kwaliteit van zorg nu en in de toekomst. Het programma heeft een looptijd van 1 jaar, wat bestaat uit een baan én een opleiding. Na het volbrengen van het programma kan de opgeleide medewerker bij uw zorgorganisatie in dienst treden.

Inzet teamcoaches en teammanagers

Om de transitie naar zelfsturing en de positionering van de wijkverpleegkundige te ondersteunen zet GrowWork vaste of tijdelijke teamcoaches, teammanagers of transitie- en projectmanagers in. Zoekt u professionals die het beleid en de uitvoering in de wijkverpleging kunnen verbinden? Wij hebben ze in huis.

Meer weten?

Heeft u vragen of wilt u weten wat GrowWork voor u kan betekenen? Neem dan gerust contact op met een collega van GrowWork, bekijk ons team. U kunt ook een contactformulier>> invullen, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

Laatste vacatures

Gerelateerde business units