Emmy is projectverpleegkundige bij GrowWork. Voor haar huidige opdracht werkt ze als klantbemiddelaar, ook wel zorgbemiddelaar genoemd. Hieronder vertelt Emmy over deze opdracht.

‘’Ik heb het goed naar m’n zin. Met het team faciliteren we de plaatsing van zorgvragers op de juiste plekken. In deze positie is er geen ADL-zorg of teamcoaching, maar ik organiseer de continuïteit op een andere manier. De ervaringskennis van collega-verpleegkundigen in het ziekenhuis over de zorgbehoeften van een patiënt knoop ik aan het vervolgtraject met de thuiszorg-collega’s. Ook dat van de verschillende financieringsstromen aan de concrete situatie van de hoogbejaarde moeder van een beller. De Wet Zorg en Dwang aan situaties die met (on)vrijwilligheid, komt ook veel voor.

Noodzakelijke kant van de zorg

Ik ben bereikbaar voor elke inhoudelijke vraag over het inzetten, voortzetten of beëindigen van beschikbare en noodzakelijke zorg, vanuit ziekenhuizen, huisartsenpraktijken, collega’s uit de eigen in- en extramurale zorg, potentiële klanten. Daarnaast houd ik in meerdere digitale systemen de administratie zorgvuldig bij. Het leuke vind ik dat we samen een minder zichtbare, maar noodzakelijke kant continueren van de zorg.’’

Meer weten?

Neem dan vrijblijvend contact op met een collega van de Business Unit Zorgaanbieders van GrowWork, bekijk hier ons team. Je kunt ook een contactformulier>> invullen. Als je ons je wensen en ambities vertelt vinden wij de baan, opdracht of opleiding die bij jou past.

——————————————————————————————————————————————

Margot over haar rol als Projectverpleegkundige

Mijn naam is Margot en in juli 2019 ben ik gestart als projectverpleegkundige bij GrowWork. Ik heb het enorm naar mijn zin! Hoewel het in eerste instantie lijkt alsof het werk vooral taakgestuurd is, is mijn ervaring tot nu toe dat je vooral met mensen werkt, waarmee je samen de taken bedenkt en uitvoert. In dit stuk vertel ik je hoe dat ongeveer in zijn werk gaat.

Mijn start bij GrowWork

Het geheel begint bij de adviseur van GrowWork die aan jou gekoppeld is en die je steun en toeverlaat is tijdens de projecten die je doet. Mijn adviseur zoekt een opdrachtgever waar ik mijn kwaliteiten voor mag laten zien. De inhoud van een opdracht kan van alles zijn: het op orde brengen van dossiers, ondersteunen in een teamproces, werkprocessen optimaliseren of het komt zelfs voor dat een opdrachtgever (meestal de leidinggevende) wel weet dat er iets speelt op de afdeling maar niet weet wat. Er kan dan gevraagd worden of je daarop wil observeren, rapporteren en adviseren wat de beste aanpak is om de kwaliteit van zorg op een hoger niveau te kunnen tillen. De adviseur van GrowWork kent de kwaliteiten van zijn of haar projectverpleegkundigen vaak vrij goed en zegt tegen de opdrachtgever: ‘ik weet een projectverpleegkundige die deze uitdaging perfect aan kan!’

Klikgesprek

Dan volgt er een klikgesprek en dat is zo basaal als het klinkt: een gesprek tussen de opdrachtgever, de projectverpleegkundige (ik) en de adviseur, om te kijken of er vanuit zowel de opdrachtgever als vanuit mij, een klik is. Het doel van dit gesprek is dus een kennismaking, maar tegelijk ook een verduidelijking van de opdracht.

De opdracht

Als projectverpleegkundige krijg je dan altijd de keus of je de opdracht wil doen, of je denkt dat je het aankan en of het goed voelt. In mijn werk als verpleegkundige heb ik natuurlijk de kennis en vaardigheden die ik vanuit de HBO-V heb meegekregen, maar ik volg ook een opleiding tot kwaliteitsverpleegkundige die georganiseerd wordt vanuit GrowWork, heel fijn! Deze kennis en kwaliteiten kan ik, samen met mijn eerdere werkervaring als verpleegkundige, meenemen in mijn overweging om een project wel of niet aan te gaan (terwijl ik dit schrijf hoor ik mijn adviseur in mijn achterhoofd: ‘zó vrijblijvend is het ook weer niet, je krijgt geen betaalde vakantie van me!’ Staat genoteerd). Wanneer er vanuit de opdrachtgever én de verpleegkundige een klik wordt ervaren, kan het avontuur beginnen.

Projectverpleegkundige

Het idee van de functie ‘projectverpleegkundige’ is dat je deels meewerkt op de vloer en van daaruit je competenties kan gebruiken om diepgang in het project te vinden. Dit heeft tot doel om uiteindelijk de kwaliteit van zorg op die locatie of in dat team omhoog te kunnen brengen. Iedere projectverpleegkundige geeft op zijn of haar eigen unieke manier invulling aan een opdracht. Wat ik zelf prettig vind is om mijn eigen beeld te vormen over wat er speelt op een afdeling of binnen een team. Het kan zijn dat de opdrachtgever dénkt te weten wat er minder goed loopt, maar dat ik tijdens het meelopen een heel ander beeld krijgt van het team of de afdeling. Ik vind het dan ook prettig om met enige regelmaat een evaluatiemoment af te spreken met de opdrachtgever, zodat ik zeker weet dat we allebei nog hetzelfde doel voor ogen hebben.

Opstarten en weer loslaten

Wanneer de opdrachtgever tevreden is met het resultaat aan het eind van de opdracht, dan is deze natuurlijk geslaagd. Voor mezelf vind ik een opdracht geslaagd wanneer ik weet dat ik mijn stempel op de afdeling of het team heb kunnen drukken en ik deze met een gerust hart achterlaat. Dit wetend dat wat er aan veranderingen is opgestart goed wordt doorgevoerd, ook wanneer ik weer weg ben. Want ook dat is een onderdeel van de functie: wat je hebt opgestart, moet je ook weer loslaten. Maximaal betrokken zijn en dan weer verder lopen, dat is het devies!

Meer weten?

Neem dan vrijblijvend contact op met een collega van de Business Unit Zorgaanbieders van GrowWork, bekijk hier ons team. Je kunt ook een contactformulier>> invullen. Als je ons je wensen en ambities vertelt vinden wij de baan, opdracht of opleiding die bij jou past.

——————————————————————————————————————————————

In de spotlight: Elaine de Neef. Medewerker Klantcontact bij het CIZ. 

Hoe lang werk je voor GrowWork en bij welke opdrachtgever zit je?

Ik werk nu 3 weken voor GrowWork bij opdrachtgever CIZ.

Hoe vond je de sollicitatieprocedure bij GrowWork, tot de opdracht?

Ik vond de sollicitatieprocedure erg fijn verlopen. Het contact met de recruiter, Pim Elzenaar, verliep dan ook soepel. Het proces verliep vlot en ik was binnen twee weken aan de slag bij het CIZ. Alles was goed geregeld en GrowWork is heel betrokken gedurende de procedure.

Wat vind je van de opdracht en past het goed bij je?

Ik vind de opdracht tot nu toe erg leuk! Het CIZ is een interessante organisatie om bij te werken. Ik krijg er de mogelijkheid om mijn vaardigheden in te zetten. Mijn eerste weken zijn goed verlopen, ik ben al aardig thuis in mijn nieuwe rol als Beoordelaar en ik denk dat de werkzaamheden goed bij mij passen. Ook zijn de collega’s bij het CIZ aardig. Al met al ben ik zeer tevreden.

Hoe merk je dat je de kennis van jouw opleiding hier in kunt zetten?

De kennis en ervaring die ik gedurende mijn opleiding heb opgedaan sluiten goed aan op deze functie. In de functie van Beoordelaar voer ik veel (telefonische) gesprekken, hierbij komen de gesprekstechnieken die ik gedurende mijn opleiding heb geleerd goed van pas. Tevens kan ik eerdere werkervaring binnen de Wet langdurige zorg goed toe passen in deze functie.

Meer weten?

Neem vooral contact op met een collega van Business Unit Zorgverzekeraars & Zorgoverheden van GrowWork, bekijk hier ons team. Je kunt ook een contactformulier>> invullen. Als je ons je wensen en ambities vertelt vinden wij de baan, opdracht of opleiding die bij jou past.

——————————————————————————————————————————————

Blogster Kim over haar rol als Projectverpleegkundige

“Vanuit mijn rol laat ik de teams zelf met een oplossing komen, ik coach en stuur bij waar nodig.”

Sinds een paar maanden werk ik als projectverpleegkundige voor GrowWork. Een relatief nieuwe functie in het werkveld, waar je aan de slag gaat met een specifieke (tijdelijke) opdracht. Hiervoor heb ik altijd als wijkverpleegkundige gewerkt. Maar ik was opzoek naar een andere uitdaging en kwam in gesprek met GrowWork. Een zeer fris en enthousiast bedrijf. Dat paste gelijk bij mij.

Helikopterview

In mijn rol als projectverpleegkundige ondersteun ik teams met de ontwikkelingen die zij meemaken. Op dit moment heb ik een project waarbij ik een intramurale zorginstelling ondersteun met het opzetten van de thuiszorg (extramurale zorg). Mijn werkervaring als wijkverpleegkundige komt hierbij goed van pas. En daarom past deze opdracht perfect bij mij. Natuurlijk kan alle opgedane ervaring je ook tegenwerken. Je wilt je kennis graag delen, maar de kunst is om het team zelf na te laten denken.

Als projectverpleegkundige is het heel belangrijk dat je voornamelijk in de coachende rol blijft. Dit doet mij denken aan een training, die ik overigens aangeboden heb gekregen van GrowWork, waarbij we de “Dramadriehoek” hebben besproken. Ik merk dat ik vaak in de rol van “de redder” schiet. Je ziet iets gebeuren wat anders kan/moet en je wilt dit meteen “redden”. Terwijl mijn rol nu is om het team te laten nadenken en dat zij zelf moeten bedenken hoe zij die situatie aanpakken. Eigenlijk houdt het in dat je veel op je tong moet bijten. Van nature ben ik een kletskous, dus daar ligt voor mij een grote uitdaging.

Samen sparren

Gelukkig heb ik veel contact met mijn GrowWork adviseur. Zij zorgt in de basis dat ik een opdracht heb en monitort dat met mij. Maar daarnaast is zij ook mijn klankbord. Ik kan met al mijn vragen bij haar terecht en ook kan ik met haar reflecteren. Dat is heel prettig. Je kan namelijk niet altijd met de collega’s op de werkvloer reflecteren. Je werkt namelijk vaak alleen op een project als projectverpleegkundige.

Spiegeltje spiegeltje….

Mijn eerste opdracht als projectverpleegkundige is goed bevallen. Van het team van wijkverpleegkundigen, die ik intensief gecoacht heb, was het leuk te horen dat ik zo goed de spiegel voor kon houden. Door onder andere (kritische) vragen te stellen en ze op weg te helpen, heb ik ze ook aan het denken gezet. Er is binnen het team veel progressie geboekt, en daar doe je het tenslotte voor! Ik ben begonnen in een onrustig team met veel onvrede, maar tegen het einde was er veel meer rust en begrip voor elkaar. Een super gave ontwikkeling om te zien en zo fijn om een bijdrage te leveren aan een positieve verandering! Met een gerust hart sluit ik het project succesvol af, op naar de volgende klus!

Meer weten?

Neem vooral contact op met een collega van Business Unit Zorgaanbieders van  GrowWork, bekijk hier ons team. Je kunt ook een contactformulier>> invullen. Als je ons je wensen en ambities vertelt vinden wij de baan, opdracht of opleiding die bij jou past.