Gertjan over zijn rol als Projectverpleegkundige

Wij hebben jou leren kennen op de GrowWork informatieavond. Hoe heb jij deze informatieavond ervaren?

De informatieavond was een leuke prettige en informatieve avond, waar je actief kon meeluisteren en je vragen kon stellen. Meteen werd duidelijk wat je werkzaamheden zullen worden en waar de valkuilen en uitdagingen liggen.  Door het interactieve ben je meteen onderdeel van de GrowWork familie, er ontstaat daarom direct een groepsgevoel.

Binnen GrowWork vinden wij begeleiding erg belangrijk. Hoe ervaar je deze begeleiding/jobcoaching vanuit GrowWork?

Er is veel ruimte deze zelf in te vullen. Je hebt ruimte en vrijheid om op zoek te gaan naar je eigen werkstijl waarbij GrowWork je klankbord is. Tijdens de opleiding zijn er regelmatig intervisies ten behoefte van persoonlijke en professionele ontwikkeling

Wat maakt jouw functie als projectverpleegkundige leuk?

In de korte tijd dat ik werkzaam ben binnen GrowWork heb ik drie verschillende opdrachtgevers gehad. Het doel is  altijd het verhogen van kwaliteit ten aanzien van zorgprocessen. Dit kan gaan over medicatieveiligheid, het ECD (Elektronisch Cliënten Dossier) vormgeven maar ook het verbeteren van teamprestaties/processen. Het werkt voor mij erg prettig dat ik op projectbasis werk waardoor ik een andere verbondenheid creëer ten aanzien van de werkplek. Vanwege de diversiteit van de opdrachten leer ik in korte tijd veel en dat neem ik weer mee naar de nieuwe opdrachten.

Welk verschil merk je in je nieuwe functie t.o.v. eerdere functies?

Je leert je snel aan te passen aan nieuwe situaties. Je wordt voortdurend geprikkeld het anders of beter te doen waar je veel ruimte hebt voor eigen inbreng, jij bent immers de expert. Je kijkt dus eigenlijk meer mee op metaniveau.

Wat heb je meegenomen uit eerdere functies wat je nu nog toepast?

Algemene kennis ten aanzien van het verpleegkundige vak, en ook meer algemene kennis ten aanzien van groepsdynamica.

Wil jij net als Gertjan ook aan het werk als projectverpleegkundige?

Neem dan vrijblijvend contact op met een collega van de Business Unit Zorgaanbieders van GrowWork, bekijk hier ons team. Je kunt ook een contactformulier>> invullen. Als je ons je wensen en ambities vertelt vinden wij de baan, opdracht of opleiding die bij jou past.

————————————————————————————————————

Sacha werkt via GrowWork bij het CIZ in de functie van ‘Onderzoeker’. Hieronder vertelt Sacha over haar opdracht.

Mijn naam is Sacha Brune en ik heb Psychologie en Neuropsychologie gestudeerd aan de universiteit in Maastricht. Tijdens mijn studie ben ik een tijdje in Finland gaan studeren, waar ik mijn huidige vriend heb leren kennen. Eind 2018 heb ik mijn baan opgezegd en ben ik in Normandië (Frankrijk) gaan samenwonen. Toch ging het na een tijdje weer kriebelen om terug te keren. Heel spannend, gezien wij beide onze baan gingen opzeggen terwijl wij nog niets in Nederland hadden!

Terug in de gezondheidszorg

In Frankrijk werkte ik voor een Engelstalige bank, hier realiseerde ik mij dat ik de gezondheidszorg erg miste. Gezien ik vrij lang het gevoel heb gehad niet te weten wat ik nou echt wilde, was ik blij met dit duidelijke gevoel! Al in Frankrijk kwam ik de vacature ‘’Onderzoeker’’ bij het CIZ via GrowWork tegen en heb ik gesolliciteerd. Toen we een weekje in Maastricht waren om een appartement te bezichtigen, heb ik een kennismakingsgesprek gehad bij GrowWork. Heel spannend natuurlijk en een hoop dingen die tegelijk speelden. Maar ook heel blij dat ik deze kans kreeg, gezien ik de baan al hélemaal zag zitten! Gelukkig werd ik uitgenodigd voor een vervolg gesprek bij het CIZ. Het gesprek liep voor mijn gevoel vrij goed, maar het bleef spannend gezien er ook nog andere kandidaten waren.

Onderzoeker bij het CIZ

Nu werk ik ondertussen al zo’n half jaar bij het CIZ in de functie Onderzoeker en het bevalt nog elke dag even goed. In mijn functie ga ik op huisbezoek bij mensen thuis of in verpleeghuizen om indicaties voor de wet langdurige zorg te stellen. Al vrij snel nadat ik was gestart, kwam het corona virus natuurlijk in beeld. Dit zorgde ervoor dat ik al snel vanuit thuis moest werken en ook veel trainingen en ‘’huisbezoeken’’ online heb gedaan. Ondertussen mogen we gelukkig weer op huisbezoek bij de mensen thuis, dit is dan ook mijn favoriete deel van deze functie! Ik vind het prettig dat iedere dag er anders uitziet, ik veel onderweg ben en zelfstandig werk. Gelukkig heb ik wel dagelijks contact met mijn collega’s, elke ochtend hebben we een gezamenlijke dagstart (15 min) via Skype en de rest van de dag bellen we elkaar geregeld om te overleggen.

Regelmatig contact

Met GrowWork heb ik nog regelmatig contact en ik vind dat dit contact heel makkelijk en fijn verloopt. Het contact voelt heel informeel aan en het is altijd weer fijn om even ‘’bij te kletsen’’ over hoe het gaat en alles bevalt. Het voelt ook alsof ik altijd bij hen terecht kan als er iets is.

Meer weten?

Neem vooral contact op met een collega van Business Unit Zorgverzekeraars & Zorgoverheden van GrowWork, bekijk hier ons team. Je kunt ook een contactformulier>> invullen. Als je ons je wensen en ambities vertelt vinden wij de baan, opdracht of opleiding die bij jou past.

——————————————————————————————————————————————

Renée werkt via GrowWork bij het CIZ als ‘Onderzoeker’. Hieronder vertelt Renée over haar opdracht.

Ik ben Renée, 26 jaar oud en woonachtig in Maastricht en ik ben afgestudeerd als ergotherapeut aan de HBO opleiding van Hogeschool Zuyd in Heerlen. Na mijn afstuderen ben ik begonnen als (kinder)ergotherapeut binnen de eerste lijn. Hier heb ik een jaar gewerkt en toen kwam mijn huidige werk bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) op mijn pad. Ik kreeg de vacature van GrowWork toegestuurd door een collega en ik heb direct gesolliciteerd! Binnen één werkdag werd er al contact opgenomen door GrowWork voor een kennismakingsgesprek en daarna volgde er een snelle sollicitatieprocedure waardoor je al snel wist waar je aan toe was.

Veel zelfstandigheid

Binnen mijn huidige functie is er sprake van een combinatie tussen cliëntcontact en kantoorwerk waarin er veel zelfstandigheid wordt gevraagd maar ook een leuke samenwerking met de rest van je team. De overstap naar mijn huidige functie is erg goed bevallen. Ik kan mijn werkzaamheden zelfstandig uitvoeren in mijn eigen woning, ik werk op vaste tijdstippen en ik kom dagelijks in contact met andere mensen.

Hoe ziet mijn dag eruit

De dag begint met een gezamenlijke dag start waarin het gehele team via een online meeting de huidige stand van zaken bespreekt. Vervolgens gaat iedereen aan de slag met het onderzoeken van de zorgbehoeftes bij cliënten thuis, in verzorgingshuizen, ziekenhuizen of via een telefonisch gesprek. Nadat het onderzoek heeft plaatsgevonden worden de bevindingen uitgewerkt in een dossier. Aan de hand van de bevindingen wordt er besloten of iemand in aanmerking komt voor de gevraagde zorg en welk zorgprofiel het best passend is bij de huidige zorgbehoefte. Tijdens het onderzoeken van een cliënt kom ik in contact met verschillende disciplines zoals onder andere (huis)artsen, verpleegkundigen en zorgmanagers maar ook met de familieleden/betrokkenen van de cliënt. Ik leer elke dag weer meer bij over verschillende ziektebeelden en de behandelingen hiervan. Het leuke van deze functie is dat ik ervoor kan zorgen dat iemand ondanks zijn ziektebeeld de juiste zorg kan ontvangen zodat op deze manier het deelnemen aan de maatschappij net iets makkelijker wordt gemaakt. De afwisseling tussen contact met cliënten, disciplines en collega’s zorgt ervoor dat ik elke dag veel plezier heb in mijn werk.

GrowWork denkt mee

Ik ben blij dat deze functie op mijn pad is gekomen via GrowWork. Mijn contactpersoon binnen GrowWork toont enorm veel interesse in mijn werkzaamheden, zorgt ervoor dat ik met plezier mijn werkzaamheden kan uitvoeren en biedt altijd een helpende hand wanneer ik dit nodig heb. GrowWork kijkt goed of de functie daadwerkelijk bij je past en kijkt ook met je mee naar eventuele andere functies.

Meer weten?

Neem vooral contact op met een collega van Business Unit Zorgverzekeraars & Zorgoverheden van GrowWork, bekijk hier ons team. Je kunt ook een contactformulier>> invullen. Als je ons je wensen en ambities vertelt vinden wij de baan, opdracht of opleiding die bij jou past.

——————————————————————————————————————————————

Emmy is projectverpleegkundige bij GrowWork. Voor haar huidige opdracht werkt ze als klantbemiddelaar, ook wel zorgbemiddelaar genoemd. Hieronder vertelt Emmy over deze opdracht.

‘’Ik heb het goed naar m’n zin. Met het team faciliteren we de plaatsing van zorgvragers op de juiste plekken. In deze positie is er geen ADL-zorg of teamcoaching, maar ik organiseer de continuïteit op een andere manier. De ervaringskennis van collega-verpleegkundigen in het ziekenhuis over de zorgbehoeften van een patiënt knoop ik aan het vervolgtraject met de thuiszorg-collega’s. Ook dat van de verschillende financieringsstromen aan de concrete situatie van de hoogbejaarde moeder van een beller. De Wet Zorg en Dwang aan situaties die met (on)vrijwilligheid, komt ook veel voor.

Noodzakelijke kant van de zorg

Ik ben bereikbaar voor elke inhoudelijke vraag over het inzetten, voortzetten of beëindigen van beschikbare en noodzakelijke zorg, vanuit ziekenhuizen, huisartsenpraktijken, collega’s uit de eigen in- en extramurale zorg, potentiële klanten. Daarnaast houd ik in meerdere digitale systemen de administratie zorgvuldig bij. Het leuke vind ik dat we samen een minder zichtbare, maar noodzakelijke kant continueren van de zorg.’’

Meer weten?

Neem dan vrijblijvend contact op met een collega van de Business Unit Zorgaanbieders van GrowWork, bekijk hier ons team. Je kunt ook een contactformulier>> invullen. Als je ons je wensen en ambities vertelt vinden wij de baan, opdracht of opleiding die bij jou past.

——————————————————————————————————————————————

Margot over haar rol als Projectverpleegkundige

Mijn naam is Margot en in juli 2019 ben ik gestart als projectverpleegkundige bij GrowWork. Ik heb het enorm naar mijn zin! Hoewel het in eerste instantie lijkt alsof het werk vooral taakgestuurd is, is mijn ervaring tot nu toe dat je vooral met mensen werkt, waarmee je samen de taken bedenkt en uitvoert. In dit stuk vertel ik je hoe dat ongeveer in zijn werk gaat.

Mijn start bij GrowWork

Het geheel begint bij de adviseur van GrowWork die aan jou gekoppeld is en die je steun en toeverlaat is tijdens de projecten die je doet. Mijn adviseur zoekt een opdrachtgever waar ik mijn kwaliteiten voor mag laten zien. De inhoud van een opdracht kan van alles zijn: het op orde brengen van dossiers, ondersteunen in een teamproces, werkprocessen optimaliseren of het komt zelfs voor dat een opdrachtgever (meestal de leidinggevende) wel weet dat er iets speelt op de afdeling maar niet weet wat. Er kan dan gevraagd worden of je daarop wil observeren, rapporteren en adviseren wat de beste aanpak is om de kwaliteit van zorg op een hoger niveau te kunnen tillen. De adviseur van GrowWork kent de kwaliteiten van zijn of haar projectverpleegkundigen vaak vrij goed en zegt tegen de opdrachtgever: ‘ik weet een projectverpleegkundige die deze uitdaging perfect aan kan!’

Klikgesprek

Dan volgt er een klikgesprek en dat is zo basaal als het klinkt: een gesprek tussen de opdrachtgever, de projectverpleegkundige (ik) en de adviseur, om te kijken of er vanuit zowel de opdrachtgever als vanuit mij, een klik is. Het doel van dit gesprek is dus een kennismaking, maar tegelijk ook een verduidelijking van de opdracht.

De opdracht

Als projectverpleegkundige krijg je dan altijd de keus of je de opdracht wil doen, of je denkt dat je het aankan en of het goed voelt. In mijn werk als verpleegkundige heb ik natuurlijk de kennis en vaardigheden die ik vanuit de HBO-V heb meegekregen, maar ik volg ook een opleiding tot kwaliteitsverpleegkundige die georganiseerd wordt vanuit GrowWork, heel fijn! Deze kennis en kwaliteiten kan ik, samen met mijn eerdere werkervaring als verpleegkundige, meenemen in mijn overweging om een project wel of niet aan te gaan (terwijl ik dit schrijf hoor ik mijn adviseur in mijn achterhoofd: ‘zó vrijblijvend is het ook weer niet, je krijgt geen betaalde vakantie van me!’ Staat genoteerd). Wanneer er vanuit de opdrachtgever én de verpleegkundige een klik wordt ervaren, kan het avontuur beginnen.

Projectverpleegkundige

Het idee van de functie ‘projectverpleegkundige’ is dat je deels meewerkt op de vloer en van daaruit je competenties kan gebruiken om diepgang in het project te vinden. Dit heeft tot doel om uiteindelijk de kwaliteit van zorg op die locatie of in dat team omhoog te kunnen brengen. Iedere projectverpleegkundige geeft op zijn of haar eigen unieke manier invulling aan een opdracht. Wat ik zelf prettig vind is om mijn eigen beeld te vormen over wat er speelt op een afdeling of binnen een team. Het kan zijn dat de opdrachtgever dénkt te weten wat er minder goed loopt, maar dat ik tijdens het meelopen een heel ander beeld krijgt van het team of de afdeling. Ik vind het dan ook prettig om met enige regelmaat een evaluatiemoment af te spreken met de opdrachtgever, zodat ik zeker weet dat we allebei nog hetzelfde doel voor ogen hebben.

Opstarten en weer loslaten

Wanneer de opdrachtgever tevreden is met het resultaat aan het eind van de opdracht, dan is deze natuurlijk geslaagd. Voor mezelf vind ik een opdracht geslaagd wanneer ik weet dat ik mijn stempel op de afdeling of het team heb kunnen drukken en ik deze met een gerust hart achterlaat. Dit wetend dat wat er aan veranderingen is opgestart goed wordt doorgevoerd, ook wanneer ik weer weg ben. Want ook dat is een onderdeel van de functie: wat je hebt opgestart, moet je ook weer loslaten. Maximaal betrokken zijn en dan weer verder lopen, dat is het devies!

Meer weten?

Neem dan vrijblijvend contact op met een collega van de Business Unit Zorgaanbieders van GrowWork, bekijk hier ons team. Je kunt ook een contactformulier>> invullen. Als je ons je wensen en ambities vertelt vinden wij de baan, opdracht of opleiding die bij jou past.

——————————————————————————————————————————————

In de spotlight: Elaine de Neef. Medewerker Klantcontact bij het CIZ. 

Hoe lang werk je voor GrowWork en bij welke opdrachtgever zit je?

Ik werk nu 3 weken voor GrowWork bij opdrachtgever CIZ.

Hoe vond je de sollicitatieprocedure bij GrowWork, tot de opdracht?

Ik vond de sollicitatieprocedure erg fijn verlopen. Het contact met de recruiter, Pim Elzenaar, verliep dan ook soepel. Het proces verliep vlot en ik was binnen twee weken aan de slag bij het CIZ. Alles was goed geregeld en GrowWork is heel betrokken gedurende de procedure.

Wat vind je van de opdracht en past het goed bij je?

Ik vind de opdracht tot nu toe erg leuk! Het CIZ is een interessante organisatie om bij te werken. Ik krijg er de mogelijkheid om mijn vaardigheden in te zetten. Mijn eerste weken zijn goed verlopen, ik ben al aardig thuis in mijn nieuwe rol als Beoordelaar en ik denk dat de werkzaamheden goed bij mij passen. Ook zijn de collega’s bij het CIZ aardig. Al met al ben ik zeer tevreden.

Hoe merk je dat je de kennis van jouw opleiding hier in kunt zetten?

De kennis en ervaring die ik gedurende mijn opleiding heb opgedaan sluiten goed aan op deze functie. In de functie van Beoordelaar voer ik veel (telefonische) gesprekken, hierbij komen de gesprekstechnieken die ik gedurende mijn opleiding heb geleerd goed van pas. Tevens kan ik eerdere werkervaring binnen de Wet langdurige zorg goed toe passen in deze functie.

Meer weten?

Neem vooral contact op met een collega van Business Unit Zorgverzekeraars & Zorgoverheden van GrowWork, bekijk hier ons team. Je kunt ook een contactformulier>> invullen. Als je ons je wensen en ambities vertelt vinden wij de baan, opdracht of opleiding die bij jou past.

——————————————————————————————————————————————

Kim over haar rol als Projectverpleegkundige

“Vanuit mijn rol laat ik de teams zelf met een oplossing komen, ik coach en stuur bij waar nodig.”

Sinds een paar maanden werk ik als projectverpleegkundige voor GrowWork. Een relatief nieuwe functie in het werkveld, waar je aan de slag gaat met een specifieke (tijdelijke) opdracht. Hiervoor heb ik altijd als wijkverpleegkundige gewerkt. Maar ik was opzoek naar een andere uitdaging en kwam in gesprek met GrowWork. Een zeer fris en enthousiast bedrijf. Dat paste gelijk bij mij.

Helikopterview

In mijn rol als projectverpleegkundige ondersteun ik teams met de ontwikkelingen die zij meemaken. Op dit moment heb ik een project waarbij ik een intramurale zorginstelling ondersteun met het opzetten van de thuiszorg (extramurale zorg). Mijn werkervaring als wijkverpleegkundige komt hierbij goed van pas. En daarom past deze opdracht perfect bij mij. Natuurlijk kan alle opgedane ervaring je ook tegenwerken. Je wilt je kennis graag delen, maar de kunst is om het team zelf na te laten denken.

Als projectverpleegkundige is het heel belangrijk dat je voornamelijk in de coachende rol blijft. Dit doet mij denken aan een training, die ik overigens aangeboden heb gekregen van GrowWork, waarbij we de “Dramadriehoek” hebben besproken. Ik merk dat ik vaak in de rol van “de redder” schiet. Je ziet iets gebeuren wat anders kan/moet en je wilt dit meteen “redden”. Terwijl mijn rol nu is om het team te laten nadenken en dat zij zelf moeten bedenken hoe zij die situatie aanpakken. Eigenlijk houdt het in dat je veel op je tong moet bijten. Van nature ben ik een kletskous, dus daar ligt voor mij een grote uitdaging.

Samen sparren

Gelukkig heb ik veel contact met mijn GrowWork adviseur. Zij zorgt in de basis dat ik een opdracht heb en monitort dat met mij. Maar daarnaast is zij ook mijn klankbord. Ik kan met al mijn vragen bij haar terecht en ook kan ik met haar reflecteren. Dat is heel prettig. Je kan namelijk niet altijd met de collega’s op de werkvloer reflecteren. Je werkt namelijk vaak alleen op een project als projectverpleegkundige.

Spiegeltje spiegeltje….

Mijn eerste opdracht als projectverpleegkundige is goed bevallen. Van het team van wijkverpleegkundigen, die ik intensief gecoacht heb, was het leuk te horen dat ik zo goed de spiegel voor kon houden. Door onder andere (kritische) vragen te stellen en ze op weg te helpen, heb ik ze ook aan het denken gezet. Er is binnen het team veel progressie geboekt, en daar doe je het tenslotte voor! Ik ben begonnen in een onrustig team met veel onvrede, maar tegen het einde was er veel meer rust en begrip voor elkaar. Een super gave ontwikkeling om te zien en zo fijn om een bijdrage te leveren aan een positieve verandering! Met een gerust hart sluit ik het project succesvol af, op naar de volgende klus!

Meer weten?

Neem vooral contact op met een collega van Business Unit Zorgaanbieders van  GrowWork, bekijk hier ons team. Je kunt ook een contactformulier>> invullen. Als je ons je wensen en ambities vertelt vinden wij de baan, opdracht of opleiding die bij jou past.