Nieuws

Workshop solliciteren: de belangrijkste tips

25 augustus is GrowWork te gast geweest bij Fontys Hogescholen voor een workshop solliciteren. De vierdejaarsstudenten van de Fontys trapte hun eerste dag af na een welverdiende vakantie. Tijdens de workshop zijn recruiter Veerle Slippens en adviseur Elise Roosdorp dieper ingegaan op alle ins- en outs van solliciteren. Zo stonden ze onder andere stil bij de zoektocht naar de perfecte vacature, profilering en het stellen van de juiste vragen.

Ben je ook nieuwsgierig naar de sollicitatietips die gedeeld werden in de workshop? Veerle deelt de drie belangrijkste tips nog een keer met jullie.

1. Gebruik verschillende Jobboards

Er zijn tal van Jobboards waar vacatures op worden geplaatst. Het meest gebruikte Jobboard is Indeed, maar als je alleen deze site gebruikt mis je misschien wel veel andere vacatures. Niet alle vacatures worden namelijk op Indeed geplaatst. Zo zijn er ook zorggerelateerde jobboards die je kunt gebruiken, zodat je gerichter op vacatures kunt zoeken in de zorgsector.

2. Netwerken

Netwerken klinkt voor veel mensen als iets spannends. Toch hoeft netwerken niet zo’n hoge drempel te hebben zoals we vaak denken. Netwerken kan namelijk ook in je eigen kennissenkring, op LinkedIn of op je stage. Mocht je wel naar een netwerkevenement gaan en het moeilijk vinden om jezelf te presenteren, kan het helpen om je voor te bereiden door een elevator pitch te oefenen. Dit houdt in dat je jezelf op een korte (maximaal 60 seconden), krachtige manier kunt presenteren. Oefen dit een paar keer zodat je je verhaal helder hebt.

3. Vragen stellen tijdens een sollicitatiegesprek

Vaak lees je over sollicitatiegesprekken dat het goed overkomt als je vragen stelt aan het einde van het gesprek. Toch verloopt het gesprek soms al zo natuurlijk dat er al genoeg vragen aan bod zijn gekomen. Voel je daarom niet verplicht om nog meer vragen te stellen als je al je antwoorden al hebt. Let er bij je vragen op dat je niet alleen vragen stelt over arbeidsvoorwaarden, maar ook interesse toont in het team en in de organisatie. Het kan wel helpen om van tevoren je vragen op te schrijven zodat je aan het einde van het gesprek kunt controleren of je alle antwoorden hebt gekregen. Voel je ook vrij om tijdens het gesprek aantekeningen te maken. Het gesprek dient er tenslotte ook voor zodat jij kunt achterhalen of de functie bij jou past.

Werken bij GrowWork?

Heb jij een afgeronde zorg gerelateerde HBO- of WO-opleiding? Bekijk dan hier > de mogelijkheden van GrowWork of ga direct naar de vacatures >