Nieuws

“Uitdagende rol weggelegd voor een teamleider”

Nieuwe uitdaging

“Afgelopen zomer was ik op zoek naar een nieuwe opdracht in mijn netwerk, maar vanwege de ‘komkommertijd’ lastig om snel wat nieuws te vinden. Ik heb meerdere vacatures bekeken en via GrowWork kwam ik in gesprek over een interim-opdracht bij Laurens. Tijdens een open gesprek met de adviseur van GrowWork en de klant Laurens hebben we besloten dat ik aan de slag ging als locatieondersteuner: een functie die geheel aansluit bij mijn competenties en ambities.

Belang van structuur

In de afgelopen tijd hebben we een grote en snelle verschuiving gezien naar zelforganiserende teams in de zorg. Veel organisaties zijn hier echter van teruggekomen, omdat een bepaalde basis en structuur voor de medewerkers en de gehele organisatie is weggevallen. Medewerkers wisten niet meer wie hun eerste aanspreekpunt was en de borging van processen rondom kwaliteit van zorg kwam in het gedrang.

Waaronder het op orde houden van zorgdossiers en het toezien op medicatieveiligheid. De vraag naar onder andere teamleiders neemt hierdoor weer zichtbaar toe, zowel in tijdelijke als vaste aanstellingen.

Weggelegde rol van een teamleider

Er zijn nog voldoende uitdagingen voor een teamleider in de zorg. Werken in de zorg betekent werken met veel verschillende culturen. Iedereen kan werken vanuit eenzelfde organisatievisie, maar cultuurverschillen blijven uitdagend om te ‘managen’. Daarnaast is het steeds lastiger om je personeel te behouden. We hebben te maken met een markt die steeds meer op de loop is. Hier ligt een belangrijke taak voor de teamleider.

Weet waar je team mee bezig is, biedt een luisterend oor en zorg dat iedereen het naar de zin heeft!”

Ook geïnteresseerd in de rol van teamleider? Bekijk onze vacatures>>

Contact met GrowWork

Heb je vragen of wil je weten wat GrowWork voor jou kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.

088 33 02 300 Stel een vraag per e-mail