Nieuws

Een paar weken geleden startte ik als projectverpleegkundige bij een grote zorgorganisatie in Utrecht. Niets zo dynamisch als een zorgteam, zo ook dit wijkteam.

Personeelswisselingen

Door personeelswisselingen en het vertrek van teamleden is een wijkverpleegkundige uit een ander team tijdelijk ingevlogen voor ondersteuning. Op korte termijn zou zij versterking krijgen van een nieuwe wijkverpleegkundige. De teammanager wilde gebruik maken van de wisseling in personeelsleden om het team en haar leden direct goed te positioneren. De teammanager pakte de telefoon, schakelde de hulp van GrowWork in voor het aantrekken van een projectverpleegkundige: een ervaren verpleegkundige die ook de opleiding tot kwaliteitsverpleegkundige volgt. En zo kwam ik in beeld.

Kritische blik

Ik trof een team met harde werkers, mensen met passie voor de zorg en voor hun klanten. Maar ook een team waarvoor zaken onduidelijk waren en waar niet altijd voldoende gecommuniceerd werd. Vol energie en enthousiasme ging ik aan de slag.  Veel tijd en aandacht heb ik gestoken in het individuele contact met de teamleden. Door gesprekken te voeren kon ik achterhalen waar ruimte zat voor verbetering. Mijn bevindingen heb ik in kaart gebracht en geanalyseerd. Het team gaf mij vertrouwen en voelde zich veilig om te delen over welke zaken zij minder tevreden waren.

Samen de zorg beter maken

Door de onafhankelijke rol van een projectverpleegkundige kan ik de situatie objectief bekijken, ik voel me betrokken maar niet persoonlijk aangesproken. Ik heb bijvoorbeeld een gesprek geïnitieerd tussen de manager en de betrokken wijkverpleegkundige, dit gesprek heeft de situatie positief beïnvloed.  De rollen, taken en verantwoordelijkheden binnen het team zijn duidelijker, het team is vrolijk en open naar elkaar. En er kan samen gewerkt worden aan de kwaliteit van zorg, door zowel de wijkverpleegkundige, het team en de teammanager.

Join Team GrowWork!

Wil jij net als ik, samen met een team de zorg versterken? Durf je kritisch te zijn, houd je van afwisseling en kun je tegen een stootje? Bekijk dan hier>> onze vacatures voor verpleegkundigen op projecten.